fbpx
Meteen naar de inhoud

Jezelf serieus nemen is best lastig, toch?

Je bent niet de enige die het een uitdaging vindt om in het alledaagse leven afgestemd te blijven met jezelf. Voor vrijwel iedereen is dit een flinke uitdaging, ook al zullen de situaties waarin je dit ervaart, verschillen per persoon. 

Stap jij ook steeds weer in dezelfde valkuilen?

Heb jij ook genoeg van patronen die je geluk in de weg staan?

Baal je ervan dat je niet zo geniet van het leven als je zou willen?

Heb jij het idee dat er veel meer uit jezelf te halen is dan er nu uitkomt?

Weet je soms ook niet wat je werkelijk graag wilt?

Als het je aanspreekt om met een groep gelijkgestemden op ontdekkingsreis naar jezelf te gaan, lees dan verder.

Reviews

'Hoe mooi en leerzaam is het om jezelf te zien via een ander! Het warme gevoel dat je er mag zijn!'
Sylvia
'Veel herkenbare situaties gehoord. Goed gereedschap gekregen om bepaalde situaties op een andere manier aan te pakken, zodat je er zelf sterker uitkomt. Het groepsproces was mooi en interessant. Iedereen werd serieus genomen en mocht zichzelf zijn'.
Mariecke

Met je rugzak op pad en ervaringen opdoen

Vanuit een innerlijke drive is mijn idee geboren om een veilige plek te creëren voor anderen, waar je wordt uitgedaagd om te ontdekken én te ervaren dat je kunt vertrouwen in jezelf en op jezelf.

Je kunt de bijeenkomsten vergelijken met een wereldreis die je maakt. Het start met een soort gezonde spanning en opgetogenheid. Met je rugzak ga je op pad. Je hebt geen idee wat je aantreft. Wat je wél zeker weet is dat je ervaringen gaat opdoen.

Voor mij zijn het de ervaringen waar het om gaat in het leven. Het brengt je wijsheid en vervulling. Het maakt dat je bent wie je bent. Iedereen beleeft ervaringen op zijn of haar unieke manier. Door open te staan voor de ervaringen van anderen wordt ons blikveld verruimd. Vandaar dat het werken met groepen gelijkgestemden mij zo aanspreekt.

In het begin van mijn ontwikkelproces dacht ik altijd dat ik net zo moest gaan denken en doen als ik dat bij anderen zag. Inmiddels, vele jaren later, zie ik juist dat het de beauty van het leven is dat we zo verschillend zijn. Dat ik mijn gevoelens en behoeften werkelijk serieus mag nemen zonder dat ik daar een oordeel aan vastplak. Nieuwsgierigheid is daarvoor in de plaats gekomen.

Het heeft mijn leven enorm verrijkt, omdat ik me steeds meer ben gaan realiseren dat mijn ervaringen uniek zijn en dat juist de puurheid die naar boven komt aantrekkelijk is voor mezelf en niet minder voor mijn omgeving.

Gedurende het leven hebben we zoveel schillen om onszelf heen gecreëerd. Dit was ook vaak nodig om te overleven. Diep in ieder mens leeft er bewust of onbewust een verlangen naar die puurheid. Het werkelijk jezelf te mogen zijn, jezelf serieus te nemen.

Dát is waar je naartoe gaat bewegen als je ook deelneemt aan deze sessies.

Terugkomend op de metafoor van de wereldreis. Juist tijdens zo’n reis ontdek jij met jouw rugzak op, hoe je omgaat met tegenslagen, met je emoties. En ook welke patronen het leven eenvoudiger voor je maken en welke dit juist tegenwerken. Je leert dat er meerdere perspectieven zijn, waardoor je beweegt naar een moeiteloos bestaan.

Je ontdekt gedurende het proces steeds meer facetten van je ‘echte zelf’.  

Welke verandering kan je verwachten?

De praktijk leert dat er verschuivingen plaatsvinden die je soms nog niet eens helemaal goed kan benoemen. Afhankelijk van de thema’s die jouw aandacht vragen kun je bijvoorbeeld het volgende ervaren: 

 • meer tevredenheid over jezelf en over het leven 
 • meer waardering voor jezelf 
 • je maakt steeds vaker keuzes die kloppen voor jou
 • je voelt je krachtiger
 • je hebt zin in het leven
 • vol vertrouwen sta je open voor nieuwe ervaringen. 

Soms kunnen de veranderingen ook confronterend zijn. Vooral als je er achter komt dat je nog veel bewuster kunt zijn dan dat je dacht dat je al was.

Het delen van dit soort ontdekkingen in een veilige groep is voor velen van grote toegevoegde waarde. Je zou kunnen zeggen: in de groep kun je je veilig oefenen, zodat je het in de ‘buitenwereld’ met meer vertrouwen stap voor stap kunt toepassen.

Meerwaarde van een groep

Voor veel mensen heeft het een duidelijke  meerwaarde om in een groep te werken aan je ontwikkeling, namelijk

 • je ervaart dat je niet de enige bent met dat probleem
 • je leert van elkaar
 • het verrijkt je leven
 • je geeft en ontvangt feedback aan elkaar
 • je bouwt nieuwe contacten op
 • je oefent met dezelfde thema’s; dit versterkt je gevoel van verbondenheid.

Sommigen vinden het te spannend in een groep en kiezen liever eerst voor een individuele begeleiding. Uiteraard kun je ook om andere redenen kiezen voor een individueel traject.

De ontdekkingsreis naar een moeiteloos bestaan

Wanneer je merkt dat er iets in jou nieuwsgierig wordt naar hoe het zal zijn om eens mee te doen, dan nodig ik je van harte uit om eens een bijeenkomst mee te maken. Dit kan zowel online als in mijn praktijk. Als je meer voelt voor een traject van 3 maanden, dan ben je ook van harte welkom.

Reviews

'Vandaag ervaren om je grenzen aan te geven en beter te kunnen communiceren wat ik voel, zonder in de boosheid te gaan. Blij dat ik wat handvatten heb gekregen om het mezelf wat gemakkelijker te maken in het leven'.
Nellie
'Mooie leerzame dat met goede afwisseling tussen theoretische informatie afgewisseld door ervaringen vanuit de deelnemers. En heerlijke lunch!'
Sabine
'Het was een hele leerzame dag waar ik heel veel aan heb gehad. Ik voel me heel tevreden en voel me sterker als persoon. Dankjewel!'
Nathalie

Wat kun je van mij verwachten?

Tijdens een wereldreis maak je gebruik van de vervoersmiddelen die je op dat moment het meest aanspreken, waar je zin in hebt of wat er beschikbaar is. Jij als deelnemer en ik als begeleider, stemmen samen af waar de behoefte ligt en vervolgen onze reis.

Zo zie ik dus mijn rol. De kennis die ik heb opgedaan in mijn jarenlange werk als psycholoog in combinatie met soms ook ingrijpende levenservaringen, hebben mij gemaakt tot wie ik nu ben. Met die rugzak, zal ik vanuit aanwezigheid en intuïtie de leiding nemen.

Ik reik je handvatten aan, introduceer manieren of methodieken die voor mij en veel cliënten goed hebben gewerkt en vaak nog steeds goed werken. Dan kan je denken aan Verbindende communicatie, Emotional Freedom Techniques, Opstellingen, maar ook aan verdiepend schrijven. En auteurs die een enorme inspiratie voor mij zijn zoals, Paul Ferrini, Deepak Chopra en de Vijf Inzichten van Don Miguel Ruez, om er maar een paar te noemen.

Groep online

Groep online

maximaal 12 personen: 3 uur

meer info

Groep in de praktijk 6

Groep in de praktijk

maximaal 8 personen: 6 uur

meer info

Retraite

Groep in de praktijk

maximaal 8 personen: 3 maanden

meer info

Veel gestelde vragen

Als je het fijn vindt om te leren met en van anderen en ook als je behoefte hebt om verbinding met gelijkgestemden te ervaren, zijn groepsbijeenkomsten van enorme waarde. Door met kleinere groepen te werken aan je eigen proces, brengt het je ontwikkeling in een stroomversnelling.

Sommigen vinden het te spannend in een groep en kiezen liever eerst voor een individuele begeleiding. Uiteraard kun je ook om andere redenen kiezen voor een individueel traject.

Je meld je aan via ‘Neem contact met mij op’.  Deze knop vind je op de pagina Moeiteloos Bestaan bij Groepen.

Het verwerken van betalingen achteraf vraagt meer administratieve handelingen. Op de factuur die je ontvangt staat meteen vermeld dat het bedrag is voldaan. De verwerking in mijn administratie is hiermee meteen afgerond.

Je kunt 48 uur van tevoren kosteloos annuleren. Je kan dan in de eerstvolgende nieuwe groep aansluiten. Wanneer je niet tijdig afzegt dan wordt het bedrag niet verrekend.

Dit is afhankelijk van de vorm die je kiest.
Hier vind je meer informatie over de verschillende bijeenkomsten.

De ervaring leert dat sommigen eerst  over een drempel moeten. Vaak na een eerste ervaring zien ook zij de voordelen van het online werken. Het is voordeliger, kost je minder tijd ook omdat je niet hoeft te reizen én het werkt minstens zo effectief.

Online kan je ook prima in kleine groepjes werken, waardoor iedereen aan bod komt.