fbpx
Meteen naar de inhoud

Wij, mijn man, ik en onze dochter hadden een heerlijk leven, het kon voor mijn gevoel niet beter. Sport was voor ons heel belangrijk! Ons leven was in balans in alles wat wij deden. Onze dochter ging op kamers wonen en wij keken samen uit naar een mooie toekomst en naar de plannen die wij hadden.

Daar kwam in Maart 1998 plotseling een einde aan. Door een simpele peesontsteking ging er iets fout in mijn lichaam. Diagnose: Posttraumatische Dystrofie ( CRPS). Ik kreeg afschuwelijke pijnen die maar niet wegging, ik kreeg zware medicatie maar er was niets wat hielp. Een lange weg begon bij verschillende artsen en therapeuten. In 2000 raakte ik ook mijn baan kwijt, de ellende was compleet. Ook dat jaar hebben wij onze prachtige zeilboot moeten verkopen waar we weken mee op vakantie gingen en genoten van de intense rust en prachtige natuur. Het was onze grote passie.

 

Op aanraden van mijn therapeut en na een gevecht van 5 jaar tegen het UVV ( wat ik overigens heb gewonnen) ging ik in 2010 op zoek naar een psycholoog omdat ik steeds verder weg zakte in al mijn pijn en fysieke ellende en het niet meer trok. Het leven had totaal geen zin meer voor mij.

Ik ging zoeken op internet en er kwamen verschillende psychologen voorbij maar niet voor mij, totdat de foto van Willeke van Barneveld kwam en haar uitstraling mij aantrok. Zij was het naar wie ik op zoek was. Na gelijk een telefoongesprek met haar en een afspraak te hebben gemaakt voelde het goed om naar haar toe te gaan, ik had hulp nodig van iemand, ik kon het niet meer alleen af.

 

Ik zat in een enorm rouwproces, het afscheid nemen van mijn gezonde leven, het verdriet en de boosheid was zo intens groot. Mijn lichaam voelde alleen maar pijn en moest steeds meer inleveren van dat wat ik nog kon. Willeke kwam heel rustig over.Ik weet nog de eerste keren dat het een groot tranendal was en ze liet mij gaan. IK weet nog dat ik dacht en zei nog tegen Willeke van als ik niet meer hoef te huilen dan is het oké maar niets bleek minder waar.

 

Willeke kan zich heel goed inleven in een ander. Mijn leven was een groot gevecht want ik wilde die hevige pijnen niet en ook niet gehandicapt zijn en om die reden in een rolstoel te moeten zitten. Ik was constant aan het overleven. Hoe kan ik leven op deze manier waarin ik eigenlijk niet meer wilde leven. Bij Willeke heb ik geleerd mijn emoties te laten gaan, ik deed jaren aan struisvogelpolitiek. Ik voelde me veilig en welkom bij haar, ze luisterde en ze leerde mij rouwen . Ze prikte mij soms met een paar woorden, het was zo intens zwaar. Ze heeft me geleerd dat ik de pijn niet ben, want ik voelde gewoon niets anders. Hoe ik ook met mijn vele beperkingen verder kon in mijn leven ook al is het nog zo zwaar.

 

 

Hoe zwaar had ik het om in een Open Hart sessie met gelijkgestemde naar mijn ziekte te kijken wat ik achteraf niet kon en mezelf verloor in mijn diepe verdriet. Langzaam na vele gesprekken begon ik mezelf weer iets te ontdekken en te voelen het was een ware zoektocht naar mezelf. Willeke heeft me geleerd om weer met liefde naar mezelf te kijken en mijn pijn te omarmen hoe moeilijk ik dat ook vind. De pijn veranderde daardoor niet. Ze gaf me telkens handvatten mee waar ik mij stevig aan vast hield en ook haar woorden en onze gesprekken bleven hangen in mijn hoofd. Willeke heeft mij, ook al vind ik het nog zo moeilijk, geleerd om weer te houden van mijzelf en dat ik er mag zijn zoals ik nu ben met al mijn pijn en beperkingen. Willeke heeft mij geholpen en nu nog steeds met haar warmte, haar zachtheid, liefde en steun en mij gebracht daar waar ik nu ben.

 

Ook ben ik diep dankbaar voor mijn grote liefde, mijn man, die mij in al die jaren door heeft gesteund en altijd aan mijn zijde staat en er altijd voor mij is op welk moment dan ook. Ondanks dat ook zijn leven totaal veranderd is, is zijn onvoorwaardelijke liefde en trouw groot!! Zonder hem zou ik niet verder kunnen leven.

 

Willeke zal altijd voor mij een grote steun blijven voor nu en voor de toekomst hoe ik ook in mijn leven sta hoe zwaar het soms ook is . Ik ben haar daarvoor dan ook diep en diep dankbaar!!!

 

Na alles en na een lange weg die wij samen hebben afgelegd en waar ik in gegroeid ben delen Willeke en ik ook mooie dingen en zal zij altijd een belangrijk rol en rustpunt voor mij zijn in mijn leven.

 

Lieve Willeke, ik ben zo blij en dankbaar dat je in mijn leven gekomen bent en voor alles wat je mij gebracht hebt, heel veel dank hiervoor!! 🙏

 

Veel liefs, Corrie