fbpx
Meteen naar de inhoud

Voelt het leven soms nogal pittig?

Heb je last van angst of andere heftige emoties die je zomaar kunnen overvallen?

Ben je ook zo hard aan het werk om een beetje geluk te ervaren?

Ben je het zat dat er steeds gedoe is in je relatie?

Pijnlijke gebeurtenissen overkomen ons allemaal

De eerste die nog nooit pijnlijke gebeurtenissen heeft meegemaakt, moet ik nog tegenkomen. 

Ik vind het fascinerend om te ervaren dat iedereen zo verschillend reageert om pijnlijke ervaringen. Toen ik 20 jaar geleden startte met mijn praktijk heb ik me erover verwonderd. 

Ik herinner me een client die trauma op trauma had ervaren. Van een auto ongeval met ernstig letsel, verlies van een kind tot heftige ervaringen in zijn jeugd. Hij was nog niet eerder bij psycholoog geweest voor hulp. Zijn hulpvraag: ‘Ik word steeds vaker overmand door emoties en weet niet goed hoe hiermee om te gaan’. 

Na de tweede sessie EMDR was er al een duidelijke verandering zichtbaar. Tijdens de vijfde sessie liet hij weten dat het prima met hem ging en hij onze sessies wilde afronden. 

Een andere client die ook betrokken was bij een auto ongeval met ernstig letsel reageerde heel anders. Zijn leven was ogenschijnlijk redelijk moeiteloos verlopen. Zijn hulpvraag: ‘Ik voel zoveel boosheid in mij dat dit ongeval mij is overkomen. Ik voel soms zelfs agressie naar degene die het ongeluk veroorzaakte.’

De cirkel van het slachtofferschap was moeizaam te doorbreken. Uiteindelijk lukte het hem toch om vanuit een ander perspectief te kijken naar zijn pijnlijke ervaring onder andere ook door het werken met EMDR. Hij leerde beter omgaan met zijn emoties door er niet meer tegen te vechten, maar het te verwelkomen, het in de ogen te kijken. In zevende sessies liet hij weten meer en meer te ervaren dat het leven inderdaad gemakkelijker is als hij stopt met weerstand bieden aan de realiteit. ‘Ook al geef ik nog vaak weerstand aan die emoties, in ieder geval ben ik het me vaker bewust en dan lukt het soms ook nog om ermee om te gaan zoals jij me hebt geleerd’, vertelde hij in de afrondende sessie.

Pijnlijke gebeurtenissen overkomen ons allemaal. Als dit je belemmert om je leven voluit te leven, dan achtervolgt het je keer op keer.

Ben jij het ook zat dat je er steeds weer overmand wordt door emoties?

Daar is wat aan te doen!

Willeke in een notendop

Wat was ik zenuwachtig de uren voordat ik de deur opende voor mijn eerste client, ruim 20 jaar geleden. Nooit vergeet ik meer haar enthousiasme en mijn opluchting toen ze vertelde dat ze zo blij was met onze sessies.

De laatste die had kunnen bedenken dat ik in de jaren erna honderden cliënten zou gaan zien, dat was ikzelf.

Inmiddels is er veel veranderd  in mijn privéleven. Ook mijn manier van werken vernieuwt zich steeds weer. Het gaat gelijk op met de ontwikkeling die ik persoonlijk doormaak.

Angsten in de ogen kijken, mezelf serieus nemen en vertrouwen op mijn innerlijk weten. Het is een heel proces geweest. En nog steeds dienen zich levenslessen aan. Door oefening ervaar ik meer en meer moeiteloosheid. Ook als ik te dealen heb met flinke uitdagingen. 

Mijn hartenwens is dat ik anderen kan inspireren om ook op ontdekkingsreis te gaan naar je ‘echte ik’ en daardoor volop te leven wie je bent met jouw unieke talenten. De manier waarop ik dat doe is in één op één sessies, werken met stellen, begeleiden van groepen én retraites.

Vanuit mijn innerlijk weten kan ik nooit weten wat goed is voor jou. Jij bent de enige die het weet. Je kunt alleen maar zelf je eigen waarheid ontdekken. 

Als je even niet meer weet hoe je daar bij kunt komen, dan deel ik graag met jou de kennis en wijsheid die ik heb opgedaan in het leven.

Choose from a wide variety of cars in all sizes, our cars  are also available for a daily or weekend rental plan.

We offer the cheapest international and domestic ticket prices, which you can book online or after ariving.

From the most known hotels to the hippest AirBNB apartments, you’ll find out the best place to stay.

The clubs, the bars, the live shows. There is so much to do in Tel Aviv, and so little time to do it.

Enjoy the finest cuizine Israel has to offer, from local Israeli street food to the top chef menus.  

If it’s fun you’re after, it’s fun you are going to get. Explore the TA music scene & find out what it’s all about.